14 Eylül 2009 Pazartesi

Umut Ama Nereye Kadar

Öğretmen sınıfta öğrencilerine bir öykü ile umut’u anlatmaya karar verdi.Bazen umutların umutsuzluğa döndüğü anları hissettirmek adına..

Dinleyin ve ders çıkartın diyerek başlamıştı anlatmaya:

Bir gün bir kuş varmış hayallerine uçmak isteyen sevdiğine gitmek mutlu olmak isteyen..bir gün karar vermiş uçacakmış, ne kadar uzun olursa olsun yol hiç fark etmez gidecekmiş hayallerinin peşinden,sevdiğine kavuşacakmış..uçmuuş,uçmuuş ama çok küçükmüş kanatları ne kadar hızlı kanat çırpsada gittiği mesafe hep aynıymış..Rüzgar çıkmış karşısına gülmüş..

-Nereye gidiyorsun? Ben senden güçlüyüm kırarım kanatlarını, silerim umutlarını demiş ve küçük kuşun kanadını kırıvermiş..

Kuş acı ile yere düşerken anlamış ki ne kadar istersen iste o yolda ölsende olmazsa olmuyormuş istediği şey..

Kendi küçük lakin hayalleri büyükmüş, rüzgar güçlü, yolda uzunmuş ve istemekte yetmiyormuş mutlu olabilmek için..

Öğrencilerin içindeki sarp ise hikayeyi hem dinliyor hem de sevdiği kızın resmini defterine çiziyormuş.Umutsuz mu olmalıyım acaba diye içinden geçirirken öğretmenin sinirli sesi karşısında kendine gelmiş.

-Sarp beni dinlemiyorsun galiba..

-Yook dinliyordum öğretmenim lakin o arada da birşeyler çiziyordum derken resmi sıranın altına koydu.

-Yok öyle! ben bu tembel öğrenci numaralarını bilirim, bak tarih bile veriyorum sana ve bu anlattığımla ilgili imtihan olacaksınız..Sınavda sen çalışmadan da yaparsın herhalde yada bildiğin sorular çıkar ha göreceğim o zaman..

Sarp yine daldı gözlerine aşık olduğu esmer kızı düşündü.O yanında olduğu sürece tüm sınavlar ona vız gelirdi.Ama ya kuş misali onun sevgisini kazanmak için yaptığı tüm çabalar boşa giderse diye bir iç geçirdi ve ondan gerçekten hiç ayrı yaşamamayı diledi rabbinden..
Öyle bir imtihan çok zor olurdu kendisi için..

Tam böyle düşünürken zil çaldı..

Düşündü hemen onun yanına gitmeliyim ve bu çizdiğim resmi ona vermeliyim..bir an durakladı onunda gerçek bir fotoğrafını istemeliyim evet istemeliyim umutlarım ve sevgim adına..

Koşarak merdivenlerin trabzanlarından kayarak dışarı attı kendini..

**** *******
Uğur Demiröz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder